Skriva Lång Text I Excel

Skriva Lång Text I Excel. På det viset skalar excel automatiskt ned utskriften så att den precis får plats i bredd på papperet. Enda du kan göra är nog att ställa in cellen för radbyte eller förminska texten.

Fiffiga hacks Archives Page 2 of 2 Stavegård
Fiffiga hacks Archives Page 2 of 2 Stavegård from stavegard.se

Textwrap justeras automatiskt när du ändrar cellens bredd. På det viset skalar excel automatiskt ned utskriften så att den precis får plats i bredd på papperet. Alla celler som var markerade fylls nu med det innehåll som du skrev in.

Så har väl excel alltid betett sig, dvs att om du skriver en lång text i en cell breder texten ut sig över cellerna på samma rad om dessa är tomma.


När du skriver in text i en cell, och texten är bredare än cellen, överflödar texten till de intilliggande cellerna i raden. Funktionen text from support.content.office.net titta på formelfältet nära toppen av skärmen. Avgränsare i steg 2 kan du ange vilka avgränsare din text innehåller.

> justering i rutan för orientering skriver du in det gradantal, t ex 90, som du vill vrida innehållet.


I excel kan du använda dig av 1.048.576 rader och 16.384 kolumner,. Det kan man göra på två sätt som fungerar lite olika. Vrida data från kolumn till rad och vice.

Textwrap justeras automatiskt när du ändrar cellens bredd.


Om du vill formatera text eller siffror i en cell använder du. Detta är kanske det mest kända sättet är kanske att helt enkelt trycka på knappen radbryt text under fliken start, se bilden nedan. Då kan det vara bra att infoga radbrytningar.

Om du vill göra textomslag i en cell markerar du cellen och klickar på wrap text knapp i inriktning del av hem flik.


Då bryter excel texten när texten är så lång att. Om du vill inkludera text i funktioner och formler omger du texten med dubbla citattecken (). Alla celler som var markerade fylls nu med det innehåll som du skrev in.

Förhandsgranskningen nedtill visar hur det kommer att se ut.


Om det finns någon text i den. Men det räcker inte om man vill hamna högt hos google. Nedanstående tre formler är mycket användbara för att snygga till text i listor.

Belum ada Komentar untuk "Skriva Lång Text I Excel"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel