Sjunde Bokstaven I Grekiska Alfabetet

Sjunde Bokstaven I Grekiska Alfabetet. Sjunde bokstaven i grekiska alfabetet : Sök i det mest omfattande indexet över böckers hela text i världen.

Teckenspråk Alfabet Teckensprak Alfabet Engelska
Teckenspråk Alfabet Teckensprak Alfabet Engelska from sonialoe-todasasartes.blogspot.com

Ii = 2, xx = 20, ccc = 300. Bokstaven k ligger på tolfte plats. [1] dess ljudvärde var ursprungligen ett långt aspirerat e, heː, eller bara [h].

Det grekiska alfabetet och de grekiska bokstaverna vad ar deras historia kultur 10 :


Eta (grekiska ήτα éta) (versal: Alpha and omega are the first and last letters of the greek alphabet. Det grekiska alfabetet är förfadern till de latinska och kyrilliska skrifterna.

Bokstaven k ligger på tolfte plats.


Dagens ord är υιός (jos. Η) är den sjunde bokstaven i det grekiska alfabetet men var ursprungligen den åttonde, och hade därför i det joniska talbeteckningssystemet siffervärdet 8. I svenska betonar vi i regel grekiska egennamn och lånord efter den latinska paenultimaregeln.

När man håller på med elektronik, teknik eller fysik mm så stöter man på tecken från det grekiska alfabetet i diverse formler.


Eʹta (ēʹta), η, η, den sjunde bokstaven i det grekiska alfabetet. Extra tecken i äldre alfabet¹ digamma san heta: Η) är den sjunde bokstaven i det grekiska alfabetet men var ursprungligen den åttonde, och hade därför i det joniska talbeteckningssystemet siffervärdet 8.

November 02, 2021 tambah komentar edit.


En speciell ligatur liknande digamma, kallad stigma, användes på detta sätt. Ε ε epsilon, ρ ρ rho. Men idag har det blivit [i].

Skrivet av karinko bf 5/12.


Eʹta (ēʹta), η, η, den sjunde bokstaven i det grekiska alfabetet. Sök i det mest omfattande indexet över böckers hela text i världen. [6] liksom latin och kyrilliska hade grekiska ursprungligen bara en enda form av varje bokstav.

Belum ada Komentar untuk "Sjunde Bokstaven I Grekiska Alfabetet"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel