Hur Skriver Man En Instruktion

Hur Skriver Man En Instruktion. Ansvar rutinen skall användas av alla som skriver en rutin eller instruktion. Även om det är vissa specifika steg som användarna brukar fastna på, så var noga med att skriva ner exakt alla steg om du skriver en instruktion.

Pedagogisk planering i Skolbanken Instruktion
Pedagogisk planering i Skolbanken Instruktion from skolbanken.unikum.net

Använd bara frågor som man kan svara ja eller nej på, och var noga med att det inte finns några slags mellanalternativ så att läsaren blir osäker. Anteckna vad du gör under tiden. Tänk på att • dela in texten i stycken.

Ansvar rutinen skall användas av alla som skriver en rutin eller instruktion.


De får analysera hur en bra instruktion är uppbyggd och lära sig att skriva egna. Tangentbordslayouten kan vara en annan. Frekvens rutinen skall användas varje gång en rutin eller instruktion skall skrivas.

Så här kan du skriva en instruktion:


Anteckna vad du gör under tiden. Frågor aktiverar läsaren, och det är precis vad man vill i en instruktion. Så ta med alla de triviala stegen också, så att flödet blir komplett.

Skriv en instruktion till ett spel eller en lek.


Använd bara frågor som man kan svara ja eller nej på, och var noga med att det inte finns några slags mellanalternativ så att läsaren blir osäker. Förklara steg för steg hur man leker. Följande bild visar hur tangenterna är ordnade på ett vanligt tangentbord.

Sen går du ner och trycker på spara längst ner på sidan i vklass.


Att i punktform skriva upp en textbaserad instruktion utan att infoga bilder där det skulle behövas är alltså en dålig form av instruktion och bör undvikas. Förutom anvisningar om hur och i vilken ordning man ska utföra något Har du själv möjlighet att utföra arbetet du ska beskriva innan du skriver texten?

I en reflektion på den andra nivån skriver du om dina egna åsikter om varför du tänker eller gör som du gör och du ska dessutom försöka förklara orsakerna bakom hur du tänker eller hur du agerar.


Instruktion = en text som talar om hur man ska uppnå ett mål/resultat t.ex. Vad behöver hon eller han veta? Var medveten om alla direktiv 3.

Belum ada Komentar untuk "Hur Skriver Man En Instruktion"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel