Brandskydd Köksfläkt

Brandskydd Köksfläkt. Inte ställa ljusen för nära gardiner eller på tv:n. Krävs det någon brandisolering som skydd mot frigoliten eller räcker det att betongen i plattan skyddar mot eventuell risk för spridning in i huset?

Stockholms framtida avloppsrening Ymsen
Stockholms framtida avloppsrening Ymsen from brfymsen.se

Rengöring bsk tillämpningskriterier 3 ggr/år 6 år avser pannor där eldning sker med tung eldningsolja eller Tanken är att brandkåren skall hinna fram och släcka inom dessa 15 minuter (och att alla skall hinna ut ur huset). Förutom brandvarnare i varje sovrum och helst även på vinden behöver du även ha släckutrustning hemma.

Har du en fungerande eldstad i form av öppen spis, kamin eller liknande är du skyldig att se till att skorstenar och rökkanaler håller tätt och är rena från tjära och hinder.


Vi har till exempel ventilationshuv i flera olika utföranden som passar bra till din köksfläkt. En brand av denna typ sprider sig lätt via ventilationsanläggningen. Använda ljusstakar i material som inte kan börja brinna, till exempel smide, keramik, sten eller liknande.

Rengöring bsk tillämpningskriterier 3 ggr/år 6 år avser pannor där eldning sker med tung eldningsolja eller


Så brandsäkrar du ditt radhus. Krävs det någon brandisolering som skydd mot frigoliten eller räcker det att betongen i plattan skyddar mot eventuell risk för spridning in i huset? Om det krävs extra åtgärd kan det vara ett förslag att ha ett spjäll som skydd vid skåpet?

Vid installation av köksfläkt som går neråt och genom isoleringen under betongen ut genom väggen.


Tanken är att brandkåren skall hinna fram och släcka inom dessa 15 minuter (och att alla skall hinna ut ur huset). En köksfläkt med utsug är helt enkelt en fläktstyrd frånluftsanordning. Det cirkulära brandspjället hålls i öppet läge med hjälp av en smältsäkring.

Den riktar sig till byggherrar och restaurangägare, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och andra som vid något tillfälle i byggprocessen har funderingar om.


För dig som arbetar med brandfarliga varor har vi. Förutom brandvarnare i varje sovrum och helst även på vinden behöver du även ha släckutrustning hemma. Din köksfläkt och tillhörande imkanal hålls rena.

Produkten är godkänd för brandskydd upp till 90 minuter.


Brandbackspjäll sc60 för installation i ventilationskanal som passerar genom ett byggelement med syftet att förhindra brand/brandgasspridning. Slutsats rengöring av köksfläkt det är alltså mycket viktigt att göra rent fläkten ofta. En spisvakt är en elektronisk utrustning som bevakar spisen och bryter strömmen vid risk för brand.

Belum ada Komentar untuk "Brandskydd Köksfläkt"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel