Skriva Tal I Bråkform

Skriva Tal I Bråkform. • känner du dig säker på hur du placerar in tal i bråkform på en tallinje? Vissa tal finns ju under symboler att infoga, men inte alla kombinationer.

Matematik 9 Lärum
Matematik 9 Lärum from shop.larum.fi

3 4 i ett bråktal har vi en täljare och en nämnare. Titta noga på kopplingen mellan decimalerna och bråk. (taluppfattning och tals användning) naturliga tal och enkla tal i bråkform och deras användning i vardagliga.

27 apr 2018 20:20 redigerad:


På samma sätt som med naturliga tal kan vi skriva ett decimaltal i utvecklad form som en summa av termer. Decimalform om vi vill ha bråket i decimalform så kan vi beräkna (exempelvis på en räknare) 493 ≈ 0,0612. Är ett tal i bråkform.

A) 685 b) 7832 c) 5408.


Att ett tal är skrivet i bråkform innebär att talet är skrivet som ett bråktal där både täljare och nämnare är heltal. Här avrundade vi svaret till 4 decimaler. (taluppfattning och tals användning) naturliga tal och enkla tal i bråkform och deras användning i vardagliga.

Om du svarar nej, vad skulle du behöva få hjälp med att förstå?


T äljare nämnare föreställ dig att du har en pizza och delar upp pizzan i åtta lika stora bitar. Vi kan även förkorta bråket till 24515 = 245/515/5 = 493 här förkortar vi både täljare och nämnare med 5. 27 apr 2018 20:21 2 2 3 d å s k a d u.

Många upplever att bråkform är lite klurigare och inte alls lika roligt att räkna med, men i själva verket är det inte alls krångligt.


Utför vi den här divisionen får vi bråktalet i decimalform. Samt hur tal i bråkform förhåller sig till naturliga tal (se skolverket, 2019). Förkorta bråktal så att nämnaren blir så liten som möjligt.

3 4 i ett bråktal har vi en täljare och en nämnare.


Bara man lär sig det riktigt från början så ska det inte innebära några större problem. För att använda verktyget matar du först in decimaltalet som du vill ha omvandlat till bråkform. A) 685 b) 7832 c) 5408.

Belum ada Komentar untuk "Skriva Tal I Bråkform"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel